Kurczak curry ze szpinakiem i sosem kokosowym

Podobny przepis już był, ale to wersja ze szpinakiem zdecydowanie króluje w naszym menu.


Składniki:

1 pierś z kurczaka
makaron spagetti
szpinak mrożony
Puszka mleka kokosowego 85%
1 ząbek czosnku
Przyprawa curry

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, obtaczamy w mieszance curry i oleju. Odstawiamy. Większy ząbek czosnku lub dwa małe przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię razem z mlekiem kokosowym, dorzucamy mrożony szpinak i gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia 15min aż sos się lekko zredukuje. Kurczaka gotujemy chwilę na parze, pod koniec dorzucamy do sosu i jeszcze minutę lub dwie gotujemy razem. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
To szybkie i pyszne danie to nasz numer 1!

Komentarze

Popularne posty