Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Z podanego przepisu wyjdzie jakieś 30 sztuk, farszu troszkę zostanie więc albo zrób ciasto x2 albo wykorzystaj farsz w dowolny sposób ☺
Składniki:
100g kaszy gryczanej (1 woreczek)
250g pieczarek
1 cebula
2 szklanki mąki pszennej 500
40ml oleju
Szczypta soli
100ml ciepłej wody
Cebulkę kroimy i lekko szklimy, później dodajemy pokrojone pieczarki. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiedy pieczarki są gotowe przerzucamy do blendera i lekko blendujemy żeby kawałki były mniejsze, mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku.
Ciasto piergowe: mąkę, sól i olej umieszczamy w blenderze z hakiem i blendujemy, dodajemy wodę i blendujemy ponownie. Gotową masę przekładamy na stolicę i reszta jest już oczywista ☺
Smacznego! 😋
Komentarze
Prześlij komentarz